Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част първа)

Време за четене: 3 минути

Кои са основните стъпки, които ще ни помогнат за изграждането на уеб сайтове?

Все повече хора в днешно време се сблъскват с нуждата от изработка на уеб сайт. На пръв прочит идеята да създадете свои собствени сайтове звучи като отлична идея за изграждане или поддържане на бизнес, на платформа за споделяне или на още една възможност да ангажирате повече хора в една информирана и иновативна среда.

Преди да се предприеме крачката за изграждане на уеб сайтове обаче повечето хора се сблъскват с няколко основни проблема, сред които липсата на ясна стратегия, непознаването на възможностите на интернет и невъзможността за качествена поддръжка. Изработката на уеб сайтове е част от един постоянен процес, които изисква да сте добре запознати и подготвени. Ето защо ние решихме да ви представим кратък наръчник в няколко части на нещата, които трябва да знаете. Следвайки този наръчник, вие си гарантирате успешното изграждане на платформата от която имате нужда, била тя личен блог, онлайн магазин или сайт, поддържащ фирмената ви стратегия. А ето и стъпките, които ние ви предлагаме да имате предвид:

1. ИЗБОР НА СТРАТЕГИЯ ПРИ ИЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТОВЕ

Едно от най-важните неща при изграждането на уеб сайтове е да съставите ясна стратегия за целта на създадения от вас сайт. Все повече хора се сблъскват с проблема, че нямат формирана идея за целта на функционирането и практичността на сайта, който желаят да създадат. Затова нашият съвет е да отделите време, за да очертаете какво точно искате да покажете чрез сайта, който създавате. Интернет пространството е затрупано от сайтове с неясна стратегия, които точно поради този факт остават неподдържани и съдържанието в тях не се актуализира. Това, от своя страна, не е адаптивно към бизнес, който цели развитие и цени доверието на клиентите си. Целта на изработката на уеб сайтове е подобно на създаването на бизнес – идеята е крайният продукт да бъде успешен. Затова обмислете добре приоритетите си, целевата група, ценностите на бизнеса си или на предлагания продукт. Изясняването на тези неща ще ви гарантира яснотата на посланието, което отправяте чрез уеб сайтовете си. Така че изборът на подходяща стратегия е първото условие за успешно стартиращ сайт. Едва след това можете да преминете и към следващата стъпка.

  Създаване на онлайн магазин в WordPress с WooCommerce (част 1)

2. ОПОЗНАВАНЕ НА КЛИЕНТИТЕ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

След като вече сте структурирали и аргументирали стратегията си, можете да се насочите към следващата стъпка. А тя е да опознаете клиентите си и да насочите съдържанието на сайта си спрямо тях и техните очаквания. Всеки бизнес и всяка представяна пред определена целева група информация има подходящ начин да бъде поднесена. Изработката на уеб сайтове е добра възможност да се запознаете с нуждите и интересите на клиентите си, за да имате реалната възможност да им покажете и предложите онова, което да задоволи отлично техните потребности. Затова заложете на елемента на оптималност. Това означава да помислите как сайтът ви би станал най-привлекателен за вашата целева група и как тя би могла да се насочва в него. Тъй като разглеждането на един сайт представлява своеобразно пътуване, създаването на нови уеб сайтове е подходящ момент да изберете как да структурирате информацията си, така че тя да достигне до вашите клиенти лесно и удобно. Избегнете объркването и загубата на посока в сайта си. Съвременните модели за изработка на уеб сайтове ви предоставят отличната възможност да структурирате съдържанието, което представяте пред аудиторията, достъпно, модерно и актуално. Затова проучете своята целева група, защото именно тя определя насочването на съдържание. А след това структурирайте тази информация по достъпен начин. Това ще ви гарантира посещаемост и ще създаде отлични впечатления у хората, които посещават сайта ви. И сами знаете какво означава това – гарантиран успех и нови клиенти!

  Практики за сигурността при изработка на уеб сайт

Ако искате да научите какви са следващите стъпки към правилна и успешна изработка на уеб сайтове, прочетете и следващата част на нашия наръчник тук.

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.