Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част четвърта)

Време за четене: 3 минути

Кои са основните стъпки, които ще ни помогнат за изграждането на уеб сайтове?

Създаването на уеб сайтове и уеб съдържание е сложен процес, който включва редица дейности по правилното изграждане и функциониране на вашия сайт. За да бъде той достатъчно привлекателен и успешен, вие трябва да обърнете внимание на няколко основни стъпки. Ако четете този текст, това означава, че сте преминали през почти всички стъпки от нашия своеобразен наръчник, който би могъл да ви бъде изключителено полезен. Това е така, защото той ви запознава с основните точки, върху които трябва да акцентирате при изработката на уеб сайтове и които ще ви гарантират постигането на качествени и трайни резултати.

Последната част от наръчника включва още два акцента, които не бива да пропускате. Обръщайки внимание и на тях, вие създавате един успешен и отлично визуално и съдържателно подготвен сайт, който да бъде често посещаван, да има отлични отзиви, да продава добре и да споделя качествено. Ето ги и тях:

7. АКЦЕНТ ВЪРХУ ФУНКЦИОНАЛНОСТТА ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Не бива да забравяте никога, че функционалността оказва пряко влияние върху това как вашите клиенти ще се запознаят с предлаганите от вас продукти и услуги и как ще се възползват от тях. Правилната функционалност ви дава възможността да покажете професионализъм и надеждност, за да могат вашите клиенти да са доволни. Ние знаем, че именно доволните потребители са гарант за успех и ви показват правилната посока, в която да се развивате, за да продължавате да поддържате интереса на настоящите си клиенти и да привличате нови. Ето защо детайлите като употребата на кошница за покупки, ако боравите с онлайн магазин, както и поддържането на чат или автоматичният имейл отговор са изключително важни, за да удовлетворите потребностите на посетителите на сайта си, които желаят да се възползват от вашите предложения. Много хора в днешно време не отделят достатъчно внимание на функционалналността при изработката на уеб сайтове, не се запознават с пълните възможности, които сайтовете им биха могли да притежават, и с плъгините, които надграждат ефективността. Ето защо често те получават негативни отзиви от недоволни клиенти. Ако не искате това да се случи и с вашия сайт, улеснете максимално пазаруването, създайте доверие у клиентите си и следете технологичното развитие, което спомага развитието на функционалната част от сайта ви.

  8 неща, които да знаем за WordPress (част 2)

8. ПРОВЕРКА ЗА ГРЕШКИ ПРИ ИЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТОВЕ

Последното нещо, което е добре да направите, преди да отворите сайта си за посетители, е да проверите за възможни грешки, които да създадат евентуални трудности за вашите посетители и да ги отблъснат от продуктите или услугите ви. Независимо колко добре сте подбрали дизайна и съдържанието, как сте формирали стратегията си и колко време сте отделили на планиране, при една чисто техническа работа е напълно възможно да възникнат малки грешки, които да поставят черна точка върху свършената работа. Затова при изработката на уеб сайтове уверете се, че всичко по вашия сайт функционира точно както сте си го представяли и изпълнява нужната роля в плавния преход по целия сайт. Очевидно е, че стартирането на нефункционален сайт би спънало качествено работата ви, тъй като още първата среща на потребителите с него би била обречена на провал. Така че последната стъпка на проверка може да се окаже една от най-важните, тъй като ви гарантира сигурност, че ще запознаете клиентите си с желаното от вас съдържание по подходящ, сигурен, надежден и изпитан начин. Отделете време, за да се уверите, че процесът по изработката на уеб сайтовете ви е преминал успешно, прегледайте всички възможни опции, които сайтът ви предлага, тествайте ги внимателно. Поставете се в ролята на потребителите и клиентите си, които предстои да се запознаят с всичко, което вие сте подготвили за тях. И им го представете в най-добрия възможен вид.

  Изменения в пазарния дял на системите за изработка на уеб сайтове

Следвайки всички тези стъпки дотук, вие вече можете да предприемете изработка на уеб сайтове, защото сте достатъчно подготвени и ориентирани в процеса по тяхното изграждане. Ние сме сигурни, че създаването на успешен сайт може да се окаже трудно постижимо, ако действате хаотично и несигурно. Прочитайки наръчника ни обаче, вие вече сте готови да се хвърлите в бездната от възможности, които изграждането на един уеб сайт предлага. Бъдете наблюдателни и грижливи към всяка част от процеса и към все малък детайл от работата! Ние ви желаем успех!

Погледнете и другите части на съветника по правилноизработка на уеб сайтове:

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.