Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част втора)

Време за четене: 3 минути

Кои са основните стъпки, които ще ни помогнат за изграждането на уеб сайтове?

В първата част от нашия наръчник за нещата, които трябва да знаете, когато предприемате изработка на уеб сайтове, ние ви запознахме с първите две най-важни стъпки в изграждането на нов сайт. Да обобщим, че това са именно:

1. Изграждане на правилна стратегия, съобразена с целите на бизнеса си или на информацията, която сте решили да представите на своите клиенти или посетите ли на сайта си, която ще ви гарантира правилно функциониране и възможности за развитие и надграждане на вашия сайт.

2. Опознаване на целевата група с цел представяне на информация, съобразена с техните интереси и търсения. А също и структуриране на тази информация спрямо техните възможности и потребности за търсене на определени продукти и услуги в него, което ще ви гарантира посещаемост.

В тази част на наръчника за изработка на уеб сайтове ще ви запознаем със следващите стъпки, които е важно да следвате, за да постигнете желаните резултати. Процесът по създаване на сайт може значително да се улесни, ако ни се доверите. Ето и следващата част от нашите съвети, които ще ви помогнат да бъдете целенасочени, иновативни и успешни в изграждането на уеб сайтове:

3. СТРУКТУРА ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Когато започвате да изграждате свой собствен сайт е от особено важно значение да го структурирате правилно, така че информацията да бъде достъпна и лесно откриваема. Така вие сами ще можете да приоритизирате коя част от представяната от вас информация е по-важна и значима и да я разположите на правилното място в сайта си. Повечето наши клиенти смятат, че всичката информация, която желаят да поместят в сайта си е еднакво важна, но все пак ясната структура обуславя правилното формиране и оттам правилната изработка на уеб сайтовете. Уместен подход е да се опитате да направите схема на сайта си, така че да разпределите достатъчно плавно и достъпно всички свои услуги и клиентите да могат лесно да се ориентират в него. Можете да използвате готови модели за изграждане на уеб сайтове, които ще ви покажат различни начини да приоритизиране. Друга успешна стратегия е традиционното използване на лист хартия, на който начертавате базовата схема, която желаете да приложите в своя сайт. Не забравяйте, че достъпността и подредбата на сайта ви предопределя също посещаемостта в него. Един разбъркан и неорганизиран сайт би отблъснал потребителите си. А когато става въпрос за бизнес, ние сме сигурни, че вашата стратегия е точно обратната – да привлечете повече хора. Тази стъпка при изработката на уеб сайтове е от особена значимост за правилното им функциониране.

  WordPress е най-предпочитан за изработка на уеб сайтове от 10 години

4. ОПРЕДЕЛЯНЕ ЗНАЧИМОСТТА НА СТРАНИЦИТЕ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Всеки уеб сайт се състои от множество страници. Ако сте следвали стъпките дотук, то вече сте изправени пред въпроса за определяне на значимостта и състоянието на отделните страници в сайта ви. Целта на правилната структура на сайтовете е да привлече клиентите и да им позволи да се ориентират плавно и лесно, а целта на оптимизирането на отделните страници е да задържи вниманието на потребителите на уеб сайтовете и да им покаже, че са на правилното място. Ако правилно разпределите обема информация по отделните страници, то и изграждането на самото съдържание би било по-лесно за вас или за съставителя на вашия сайт. А когато клиентите или потребителите на вашите услуги и на информацията, която предлагате намерят онова, от което се нуждаят, те ще задържат вниманието си именно върху вас и вашия бизнес. Изработката на уеб сайтове е перфектният начин да усвоите как да манипулирате въздействието на всяка страница във вашия сайт или как да представяте най-нужната информация по най-добрия начин. Което може и да се окаже едно и също. Вие сами преценявате.

Ако искате да научите какви са следващите стъпки, които ще ви помогнат в изработката на уеб сайтове и ще ви донесат сигурен успех, прочетете и следващата част на темата.

  Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част четвърта)

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.