Изборът скъп „евтин“ хостинг при изработка на уеб сайт

Време за четене: 6 минути

КАКВО ПЕЧЕЛИТЕ, КОГАТО ПЕСТИТЕ ОТ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ?

Предстои ви изработка на уеб сайтове? Нуждаете се от хостинг? Бъдете сигурни, че при такава крачка следва добре да проучите своите възможности, за да направите най-добрия избор, който да работи качествено във ваша полза, да бъде икономичен и балансиран. Изработката на уеб сайтове е процес, включващ множество етапи. Решението на кой доставчик да се доверите е първият от тях. WordPress като най-известната система за управление на съдържанието предлага съответно най-широки опции, които можете да адаптирате към своите възможности и желания. Ето защо ние решихме, че можем да ви бъдем полезни при изработката на уеб сайтове, като ви дадем адекватна информация, относно плановете за хостинг, която да е едновременно достатъчно достъпна за всеки нов потребител, но и преди всичко истинна.

БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Като компания, която от години се занимава активно в индустрията за уеб хостинг и е силно специализирана в изработката на уеб сайтове с WordPress хостинг, ние бихме желали да ви запознаем подробно и да ви подтикнем да си зададете правилните въпроси. За нас отворен стои въпросът, ако хората разберат икономиката на уеб хостинг компаниите и начина, по който те действително работят, ще се променят ли очакванията си? Или ще продължават да търсят евтини WordPress хостинг доставчици?

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕТЕ И „МАЛКИТЕ БУКВИ“

Има много митове и заблуди около уеб хостинг и е наистина трудно да разберете истината. За това вече писахме, когато препоръчахме нашата любима компания. Повечето евтини хостинг компании на WordPress твърде рядко, всъщност почти никога не споделят информация с клиентите си за задкулисната информация за начина на работа на тяхната система. Още по-простичко казано – какво наистина е включено в месечния пакет с най-ниска цена. Но ако отделите време и прочетете политиката и всички и се поинтересувате от „малките букви“, сами ще разберете, че няма такова нещо като неограничен трафик или неограничено дисково пространство просто защото това не е възможно.

Днес ще ви запознаем точно с тези подробности около изработката на уеб сайтове. Някои от тях могат да ви изненадат. Хостинговите компании в по-голямата си част до голяма степен приличат на другите, където брутната печалба определя колко хора могат да осигурят поддържащ качествен персонал. Все пак всяка хостингова компания има опредлени разходи. Най-общо погледнато те са около 30% от стойността на предлагания продукт. Това означа, че за компанията остават останалите 70%, с които тя покрива заплатите на персонала си, поддържа офиса си и т.н. Ако компанията все още се разраства, тогава още 10% ще отидат за маркетингови разходи.

  Основателно ли WordPress е най-популярен за изработка на уеб сайтове?

Днес пазара за хостинг услуги е огромен и конкуренцията е убийствена. Освен това SEO оптимизацията изисква много ресурси като време и квалифициран персонал, който да се заеме сериозно с всяка нейна отделна част. Това означава, че ресурсите, които се изискват за качествена поддръжка са трудоемки, енергоемки и не на последно място следва да бъдат финансово обезпечени. Как в такъв случаи функционират хостинговите компании и как се грижат за своята репутация, за своите кадри и най-вече за вашите сайтове?

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И ХОСТИНГА В ЦИФРИ

Нека да погледнем и математически как биха изглеждали сметките, за да можете да изградите по-пълна и по-качествена представа за вашите хостинг планове.

Да предположим, че сте решили да инвестирате в евтин WordPress хостинг и плащате по 10 лв на месец (120 лв на година). От маркетинг отдел ви е казано, че тези планове са невероятни, имат поддръжка 24/7, поддръжка по телефона и очаквате опитът да бъде като повечето други компании, с които се занимавате – високачествен персонал и отлична поддръжка. Съпорт агентите обаче струват много по-скъпо, отколкото вие заплащате за вашия хостинг пакет. И разрешаването на проблем при изработката на уеб сайтове или при тяхната поддръжка изисква намесата на специалисти и софтуерни инженери, а сами знаете каква е месечната и дори годишната заплата на специалисти от този клас.

Математически погледнато, оперативните разходи на хостинговите компании са толкова големи, че едва 60 стотинки от всеки лев, който заплащате за вашия план при изработката на уеб сайтове отива за заплати на персонала. И то на целия персонал. На тези хора, от които се очаква да бъдат на разположение всяка минута, в която имате нужда от тях. Използвайки горните предположения, истинският отговор на въпроса за персонала, който се грижи за вашите хостинг планове може да се намери с някаква проста математика, от която става ясно, че за всеки 1 400 клиенти, доверили се на план за 10 лв на месец, хостинг компания може да си позволи да наеме системен администратор, който всъщност знае какво прави. Или мислете за това по този начин, ако 1 389 клиенти плащат по 10 лв на месец (120 лв на година), това са 166,680 лв годишен приход и след 30% COGS (сървъри) и 10% маркетинг, компанията остава с 100 000 лв за покриване на заплата, включително обезщетения.

  Използването на WordPress 5.1 за изработка на уеб сайтове

Точно така, за всеки 1400 клиенти, предприемащи изработка на уеб сайтове и избрали тези възможности за хостинг план, компанията, предоставяща тези планове може да си позволи да наеме един специалист. Тогава обаче възниква въпросът как този системен администратор, който може да се справи с всякакъв тип софтуерен проблем ще се справи с почти 1400 технически проблема на клиентите? Отговорът е, че не може.

Това сметки дори не включват факта, че реалният бизнес има и други разходи, за да използва брутната си печалба минус маркетинга. Това са все неща като:

  • Плащане на основателите или различните департаменти;
  • Наем и персонал;
  • Разходи за честотна лента и хостинг инфраструктура (премиум ниво на мрежата);
  • Комплексна настройка на анализите за обработка, получаване и обработка на регистрационни файлове;
  • Транзакционни имейл услуги;
  • CDN интеграции;
  • Системи за поддръжка;
  • Инструменти за мониторинг на работата и мониторинг на производителността;

Използваме математиката да ви покажем, че при изработката на уеб сайтове, трябва да отделяте достатъчно внимание на детайлите, защото именно числата говорят най-ясно и красноречиво.

Ако изберете хостинг план за 20 лв на месец при изработка на уеб сайтове, математиката започва да работи повече във ваша полза, но сметките все още не са достатъчно атрактивни. Когато предприемате изработка на уеб сайтове, трябва да имате и това предвид. За тази ценова система е необходимо около 700 клиенти да покрият същия системен администратор. Дори и за 50 лв на месец ние все още не отличаме отлични резултати при съотношението 1 системен администратор на всеки 278 клиенти. Както виждате, докато не достигнете 100 лв и отгоре на месец, икономиката не е дори близо до това да сте в полза на това да имате солидно съотношение.

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И НЕЩАТА, ЗА КОИТО СЛЕДВА ДА ВНИМАВАТЕ

Както стана ясно дотук, много от хостинговите компании пестят, за да могат да си позволят съществуването си на пазара. Когато предприемате изработка на уеб сайтове, това е едно от нещата, които трябва да знаете. Повечето хостингови компании се опитват да спечелят от неща като миграции на уебсайтове, SSL сертификати, регистрация на домейни, конфиденциалност на WHOIS, приходи от реклами от паркирани домейни, специални IP адреси, фалшива помощ за SEO, значки на уебсайтове и т.н. опитвайки се да спестят пари. Естествено в това число се включва и обслужването на клиенти. Вие бихте ли направили компромиси с тези неща, когато предприемате изработка на уеб сайтове?

  Изменения в пазарния дял на системите за изработка на уеб сайтове

ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ НЕ ПРАВЕТЕ КОМПРОМИСИ

Наистина! Не правете компромиси при изработката на уеб сайтове, мислейки си, че спестявате. Спрете да мислите в условията за плащане на абсолютния минимум, защото той не работи за вас. Вие ще получите едно посредствено обслужване, посредствени доставчици, невъзможност за решаване на проблемите, които възникват, липса на достъпност и контакт и понижаване на посещаемостта на вашия сайт. Ние смятаме, че когато предприемате изработка на уеб сайтове, вие желаете те да се развиват и да удовлетворяват очакванията на своите потребители, точно както хостинг плановете удовлетворяват вашите очаквания. Ето защо изработката на уеб сайтове е сложен процес и още самото му начало е осеяно с неясноти за повечето ползватели. Надяваме се, че сме били изчерпателни и полезни за вас и за вашите инвестиции в бъдещето. Защото за нас да информирае активно своите клиенти е основен приоритет. Особено за тези от вас, които за първи път избират хостинг за изработка на уеб сайтове.

НАШИЯТ МОДЕЛ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Не на последно място бихме искали да обобщим, че инвестирайки в ниски хостинг планове, вие единствено бихте могли да загубите. Нашият модел разчита на няколко опорни точки, в ядрото на които са нашите клиенти. Клиентите, които ни се довериха за съвсем кратко време благодарение на това, че ние държим те да бъдат запознати с всеки детайл, ни дават основание да смятаме, че бихме могли качествено и ефективно да ви съдействаме при изработката на уеб сайтове. Затова не се колебайте, не пестете пари, а време, усилия и нерви. Доверете ни се, защото ние работим във ваша полза като изберем най-подходящия хостинг за Вашия уеб сайт. Предстои ви изработка на уеб сайтове – Вайп Студио е насреща да бъде преди всичко ваш партньор! Очакваме ви!