Сигурност в изработката на уеб сайт с WordPress

Време за четене: 3 минути

В първия текст от поредицата ви разказахме за важната роля на сигурността при изработката на уеб сайтове и при тяхната правилна поддръжка. Защитата следва да е приоритетно звено при управлението на вашите сайтове и ние препоръчваме силно да обърнете внимание на всеки един детайл, с който можете да си подсигурите повече сигурност и по-добра защита на вашата информация. С оглед на потребителите на вашия сайт, както и на вложените в него време, енергия и усилия ние сме сигурни, че всеки, който инвестира в изработката на уеб сайтове, би се постарал да го поддържа правилно, с което да си гарантира успешно и дълго функциониране.

Обърнахме внимание също на това, че WordPress е най-популярната система за управление на съдържание и като такава тя ви гарантира известно спокойствие, но истинското вложение в сигурност и ефективност е всъщност прецизно да се постараете да избегнете всички възможни рискове, които биха могли да възникнат и по-този начан да защитите съдържанието, с което разполагате.

Ние сме ви подготвили някои основни насоки, които биха могли качествено да ви помогнат в тази задача. Следвайки тези насоки, вие ще направите сайта си максимално защитен, а по този начин ще спечелите и доверието на все повече потребители, които ще го посещават. Да започваме!

СИГУРНИЯТ ХОСТИНГ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Едно от най-важните неща за осигуряване на защита е избирането на сигурен уеб хостинг. Ние приемаме сигурността много сериозно и сме се постарали да ви съдействаме максимално точно в това начинание. Укрепването на сървъра е това, от което имате нужда, ако търсите сигурна и защитена среда. Ние искаме да бъдем ваш ценен партньор в изграждането на нови сайтове, затова сме насреща да посрещнем всичките ви въпроси по отношение на хостинга им и да ви съдействаме максимално, като поемем отговорността да получите точно онова, което най-добре отговаря на нуждите и приоритетите ви.

  WooCommerce за изработката на уеб сайтове онлайн магазини

ПОСЛЕДНАТА ВЕРСИЯ НА PHP И НА WORDPRESS ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

PHP е гръбнакът на вашия WordPress сайт и затова използването на най-новата версия на вашия сървър е много важно. Всяка основна версия на PHP обикновено се поддържа изцяло в продължение на две години след нейното пускане. През това време бъгове и проблеми със сигурността редовно се коригират и се поправят. Към момента всеки, който работи с версия под PHP 7.0, вече няма поддръжка на сигурността и е изложен на уязвимости в сигурността. Ние препоръчваме само използването на стабилни и поддържани версии на PHP, с които да си гарантирате защита с максимална степен. От друга страна, темите и плъгините в WordPress се актуализират с определена причина многократно и тези актуализации включват подобрения в сигурността и поправки на грешки. За съжаление милиони фирми работят с остарели версии на софтуера и плъгините на WordPress и все още вярват, че са на правилния път на бизнес успех. Ние смятаме, че актуализацията е от изключителна важност за правилното функциониране на сайта ви и за защита от вътрешни и външни атаки. Затова непременно обмислете и този важен елемент при изработката на уеб сайтове.

ПАРОЛИТЕ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Използването на “умни” пароли е един изключително важен фактор за осигуряването на максимална защита. На пръв поглед звучи много лесно, но поглеждайки статистиките, резултатите могат определено да ви изненадат. Известно е, че през 2018 година най-често използваните пароли са следните:

  Изборът скъп "евтин" хостинг при изработка на уеб сайт

123456
password
123456789
12345678
12345
111111
1234567
sunshine
qwerty
iloveyou

Все още има много хора, които залагат на поредицата от цифри, формирайки важни пароли. А всъщност някои от най-добрите мерки за сигурност започват от основите. Ето защо ние препоръчваме използването на всички функционалности на WordPress, а в това число функцията wp_hash_password, както и някои онлайн инструменти като Strong Password Generator. Google предлага някои основни препоръки как да изберете силна парола за вашия сайт, които могат да ви бъдат от полза. Също така е важно да използвате различни пароли за всеки уебсайт. Най-добрият начин да ги съхраните е локално в криптирана база данни на вашия компютър. Избирайки уникални и силни потребителско име и парола вие си гарантирате много по-здрава и стабилна защита за вашите сайтове. При изработката на уеб сайтове това е от особено значение и е редно да помислите за него още в началото на процеса.

Ако искате да научите още важни етапи в осигуряването на постоянна и качествена защита при изработката на уеб сайтове и при тяхното качествено поддържане във времето, следете и следващите ни текстове от поредицата!