Защита при уеб сайтове

Изработката на уеб сайтове и тяхната сигурност

Време за четене: 3 минути

ВАЖНА ЛИ Е ЗАЩИТАТА ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ?

Когато става въпрос за изработка на уеб сайтове, вие задължително трябва да имате предвид и защитата, които можете да им осигурите, за да съхраните съдържанието и да предпазите клиентите и потребителите си. Независимо дали създавате голям онлайн магазин, пълен с множество артикули и ценна информация, или малък блог за споделяне на мисли или лично творчество, вие трябва да обърнете внимание на всеки детайл, който може да ви предпази от ужасния момент да ссе събудите една сутрин и да намерите сайта си в руини. При изграждането на уеб сайтове и в процеса на тяхното ползване, развиване и надграждане трябва да се възползвате от всички възможни средства, с които бихте могли да ги предпазите. Макар че ние гарантираме на своите клиенти сигурност и високо качество на изработка на уеб сайтове, то ние също насърчаваме всеки наш клиент да предприеме множество мерки за сигурност, които ще защитят неговото лично интернет пространство. В комбинация тези неща ви гарантират дълъг живот и възможности да надграждате, без да се притеснявате, че информацията ви може да изчезне, базите от данни – да рухнат, а трудът ви – да бъде унищожен за миг от хакерска атака или срив. С оглед и на клиентското ползване, ако става въпрос за онлайн магазин, то тези мерки за сигурност са абсолютно наложителни.

  Изменения в пазарния дял на системите за изработка на уеб сайтове

Както неведнъж сме казвали, ние държим нашите клиенти да бъдат информирани отлично, за да вземат най-правилните решения за тях, за техния бизнес и за потребителите на техните сайтове. Ето защо в поредица от няколко текста ние ще ви разкрием различни трикове и методи, с които да постигнете максималната сигурност лесно, бързо, удобно и всъщност без да влагате огромна инвестиция от енергия, ресурси или време. Сигурни сме, че ще ви бъдат изключително полезни!

WORDPRESS ЗАЩИТАТА ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

WordPress несъмнено е най-разпространената платформа за управление на съдържанието. Днес тя поддръжа както малки и леки сайтове, така и големи и тежки интернет магазини. Използването на WordPress все повече се увеличава, а пазарният му дял непрекъснато нараства, което превръща WordPress в безспорен лидер в системите за управление на съдържанието, използвани по света изобщо. Когато предприемате изработка на уеб сайтове и заложите на WordPress като най-предпочитан и най-доказан съюзник в поетата от вас задача, вие логично си задавате въпроса, дали WordPress е достатъчно защитена платформа, за да съхрани вашите данни. В голяма степен бихме могли да заключим, че наистина и в това отношение WordPress ви дава най-голяма сигурност, но е важно да отбележим и няколко други основни неща. Липсата на необходимите познания за уеб пространството често довежда потребителите до лошо администриране, използване на остарявал софтуер на WordPress, нулиране на плъгини и още редица застрашаващи сигурността действия по отношение на сайтовете, които поддържат. Сигурността всъщност не е толкова в самия софтуер, а в начина, по който го управлявате и се грижите за него. Още при изработката на уеб сайтове следва да се подсигурите, като се научите качествено да управлявате създаденото от вас и така да минимализирате риска от неговото евентуално хакване или от срив. Минимализирането на риска, от своя страна, ще ви позволи да администрирате страниците си по-ефективно и плавно, което е полезно за вас и за вашия бизнес сайт, блог или онлайн магазин, който поддържате.

  Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част първа)

Към днешна дата по увеличаване сигурността на платформата WordPress работят над 50 специалисти, които се стараят да откриват още и още начини вашите данни да бъдат съхранявани правилно и да се избегнат възможностите за евентуален краш в следствие от хакерска атака. За само 2 години броят на експертите по сигурността на WordPress се увеличава двойно, тъй като през 2017 година те са едва 25. За основната превенция от атаки обаче в по-голяма степен сте отговорни вие самите. Предприемайки изработка на уеб сайтове, вие трябва да имате предвид, че усилия ще се налага да влагате не само по самата направа на сайтовете, а и по тяхното поддържане и укрепване. В това число обезателно се поставя акцентът върху сигурността.

НАЧИНИ ДА ЗАЩИТИМ ДАННИТЕ СИ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И ТЯХНАТА ПОДДРЪЖКА

В поредица от няколко текста ние предстои да ви запознаем с мерките за сигурност, които можете сами да предприеме и които със сигурност ще ви бъдат от полза. Останете информирани и се погрижете за всеки дейтал от изграждането на вашите уеб сайтове. Следете ни и очаквайте повече!