8 неща, които да знаем за WordPress (част 2)

Време за четене: 4 минути

В предишния текст разгледахме няколко от важните неща, които трябва да знаете, преди да започнете да използвате платформата WordPress. Като най-популярната платформа, сред притежателите на сайтове и блогове тя непрекъснато се развива и обогатява единствено във ваша полза. Вие сами можете да направите какъвто сайт пожелаете и да го персонализирате според своите идеи за визия и съдържание. Какви са обаче останалите предимства на WordPress и какво е важно да знаете ще ви разкрием в този текст. Продължаваме оттам, докъдето бяхме стигнали:

5. WORDPRESS Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА

Едно от най-важните предимства на WordPress пред множество други платформи е това, че тя е безплатна и с отворен код. Това означава, че вие можете да променяте колкото си пожелаете кода на сайта и да използвате лиценза си за създаване на какъвто сайт сами поискате. Това ще ви спести изключително много пари, тъй като веднъж заплатили хостигна си на година, няма нужда да харчите повече пари за нищо. Вие спокойно можете да използвате премиум теми и плъгини, с които да модифицирате възможно най-добре вашия сайт, така че той да отговори на очакванията ви в пълна степен. И за всичко това не е нужно да харчите и стотинка. Хостингът на WordPress ще ви спести ужасно много разходи, тъй като вие можете да нанасяте промени, когато сами пожелаете.

  Как да създадем WordPress сайт?

6.  ПЕЧАЛБИТЕ ОТ WORDPRESS

В допълнение към това с WordPress можете дори да печелите пари, без да се налага да работите с клиенти. Ако сте разучили добре WordPress и сами знаете колко доходоносно може да бъде създаването на нови теми и плъгини. Множество програмисти и компании се занимават именно с това. Те създават теми, които в последствие продават. Има много примери в историята на програмирането за най-първокласните теми, които са изключително доходоносни. Освен това именно такъв тип работа е изключително гъвкава, защото вие можете сами да си задавате рамките на работното време. Все пак, трябва доста да напреднете с WordPress, за да можете да си позволите това удобство. Но ако сте сериозно ориентирани към подобен тип печелене на средства и акции, защо не. WordPress е един алтернативен източник на вдъхновение, който може да бъде именно вашата сериозна крачка към успеха.

7. ЛЕКОТА В РАБОТАТА С WORDPRESS

Тъй като WordPress е платформа, която изисква известно разучаване, може да ви се стори, че затрудняващо, поглеждайки софтуера. Но всъщност трябва да знаете, че WordPress е изключително лесна за управление платформа и вие можете да започнете с използването ѝ по всяко време. За нея не се изискват никакви специални умения и съвсем лек курс на обучение може да ви е много полезен. Можете да прочетете и останалите ни текстове, в които ще ви покажем най-удобните и лесни начини за работа з WordPress. Ние сме убедени, че всеки може да се справи бързо и дори да надгради уменията си. Независимо дали създавате личен блог, или искате да изградите огромна верига онлайн магазини с WordPress, това е напълно постижимо с минимум усилия. Използването на различните възможности на WordPress е предимство и разучавайки всяка от тях, вие ще подобрявате нивото на уеб сайта си. Със сигурност всеки би искал сайтът му да изглежда възможно най-добре и да предлага повече и повече опции. С WordPress и сами можете да постигнете това, а и именно то ще ви мотивира да научавате още и още за надстройките, с които да подобрите качеството на обслужването си, ако предлагате стоки например. Или да повишите прегледите и почитателите на блога си, ако сте творец. Иначе казано – WordPress е здрава и издържана платформа за всеки и именно затова е толкова популярна.

  Използването на WordPress 5.1 за изработка на уеб сайтове

8. НАЧИНАЕЩИ И НАПРЕДНАЛИ С WORDPRESS

Последното нещо, което е важно да знаете за WordPress е, че този софтуер е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Може и вече да сте подразбрали това от този текст, но за нас е ценно да отбележим, че независимо дали сте напреднали с програмирането, или сега стартирате нещо, в което тепърва предстои да се обучавате, WordPress е платформата, която ще бъде ваш партньор и изграждането на вашите идеи в мрежата. С развитието на интернет и CMS все повече хора имат все по-креативни идеи за създаване на бизнес в мрежата или за разпространение на изкуство, което е изключително важно в наши дни. Ако и вие сте от тях, WordPress е вашият лесен ключ към осъществяване на всичките ви планове.

Надяваме се, че този текст ви е бил полезен и вече знаете за предимствата на WordPress. Затова сме ви подготвили и множество съвети как да изградите сайта си, как да започнете и какво още трябва да научите, за да постигнете по-добри резултати с WordPress. Успех!

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.