8 неща, които да знаем за WordPress (част 1)

Време за четене: 3 минути

Почти всеки, който управлява собствен сайт или блог в днешно време е чувал за WordPress. WordPress е платформа от ново поколение, която предлага лесен и достъпен начин за всеки да организира свой личен уеб сайт, независимо дали става въпрос за търговска мрежа, форум или пък блог за споделяне на лични чувства и преживявания. Мненията за работата с WordPress са повече от впечатляващи, тъй като всеки следващ, сблъскал се с платформата, открива нейните хиляди предимства. Лекотата на създаване на сайтове с WordPress е несравнима с николя друга CMS платформа. Изобщо не е нужно да сте програмист, за да можете сами да създадете страхотни неща. Независимо дали сте блогър, или искате да изградите ваш бизнес сайт, WordPress ще ви даде възможността да се справите безпроблемно. Преди да започнете да работите с платформата обаче, ви предлагаме няколко неща, които си струва да научите за WordPress и които със сигурност ще ви помогнат да изградите сайта си точно така, както сте си го представяли.

1. ПОПУЛЯРНОСТТА НА WORDPRESS

Първото нещо, което трябва да знаете за WordPress, е че това е най-популярната система за управление на съдържание в целия свят. Наименованието „система за управление на съдържанието“ е още позната на по-техничен език като CMS. Това е софтуер, който ви позволява лесно и удобно да пишете, редактирате и публикувате съдържание в мрежата. Известен факт е, че WordPress захранва между 50% и 60% от всички сайтове, който използват CMS. Популярността на WordPress расте непрекъснато, а платформата стремглаво се развива. Това, разбира се, привлича вниманието на много програмисти и те изчисляват, че във всяка една секунда има по 17 публикации в блогове, ползващи WordPress, из целия свят. Това означава, че докато четете това, повече от 10000 публикации са били направени в мрежата.

  Сравнение между Wordpress, Joomla и Drupal

2. ПРИЛОЖЕНИЕТО НА WORDPRESS

Много хора не си дават сметка, че WordPress е софтуер, който ви позволява да менажирате доста тежки уебсайтове. Много потребители си мислят, че могат да управляват само личен блог, но това изобщо не е така. Независимо дали искате да създадете основен уеб сайт за местен бизнес, или огромен онлайн магазин, от който да продавате хиляди продукти, това можете да направите лесно с WordPress. Едни от най-големите уеб сайтове в света се поддържат с WordPress. Сред тях са сайтовете на NASA, MTV, FORBES, CNN и още толкова много. Също така вие можете да създавате сайтове за членство като различни видове общности, било то отворени или затворени с WordPress. Това е ценно предимство на платформата и за да осъществите идеята си, може да ползвате различни разширения. Ето какво представляват те.

3. ПЛЪГИНИТЕ НА WORDPRESS

Все повече се увеличава броят на „приставките“, които можете да добавите към вашия сайт. WordPress е платформа, която разполага с хиляди плъгини, Какво всъщност е това? Това са добавки, които включвате към вашия сайт и с които го правите по-функционален. Те са съвсем лесни за употреба и не ви е нужно да знаете компютърен език, за да добавите каквато екстра си пожелаете към блога или сайта си. Така че всичко, от което се нуждаете във функционално отношение, можете да имате с WordPress.

4. УМЕНИЯТА ЗА РАБОТА С WORDPRESS

Както вече споменахме, не са ви нужни почти никакви умения за създаване на сайт или блог с WordPress. Веднъж свикнали да управлявате платформата, ще имате изключително много ползи от работата си. С WordPress лесно можете да създадете онлайн бизнес, който да заработи за вас. Знаейки как да персонализирате сайта си, той ще стане достатъчно разпознаваем и познат на вашите бъдещи клиенти. Освен това няма нужда да чакате ужасно дълго време някой вместо вас да нанесе промените, които желаете. Съумеете ли да настроите WordPress според вашите изисквания, ще можете веднага да разработвате и да управлявате сайта, а защо не и бизнеса си по изключително лесен начин. Уменията да променяте теми, да създавате целеви страници, да публикувате лесно желаните от вас материали, ще ви даде ценното преимущество да актуализирате веднага, което, съгласете се, е много важно за един нов сайт.

  Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част първа)

Ако този текст ви е бил интересен и полезен, непременно прочетете и втората част, където ще ви разкрием още ценни и важни факти за WordPress, с които много начинаещи ползватели на платформата не са запознати. А ако още не сте решили дали да използвате WordPress, то следващият текст със сигурност ще ви бъде от полза.

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.