Използването на WordPress 5.1 за изработка на уеб сайтове

Време за четене: 8 минути

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И ТЯХНАТА ПОДДРЪЖКА ИЗИСКВАТ КАЧЕСТВЕНИ АКТУАЛИЗАЦИИ

WordPress е най-мащабната система за управление на съдържание, която е предпочитана от все повече хора, които предприемат изработка на уеб сайтове. Логично подобренията не закъсняват и WordPress непрекъснато се усъвършенства и развива. Развитието на платформата дава възможност да управлявате своите сайтове много по-лесно, удобно и сигурно. Несъмнено при толкова много почитатели от целия свят би следвало подобренията в WordPress да бъдат все по-качествени и дълготрайни. Когато предприемате изработка на уеб сайтове, е добре да се запознаете с най-новите попълнения и ъпгрейди на системата за управление на съдържанието, на която сте решили да се доверите.

Това ви гарантира спокойствието да разполагате със своя сайт пълноценно и да го поддържате в крак с новостите и с тенденциите на съвремието. Независимо дали става въпрос за голям онлайн магазин, или за малък личен блог, WordPress ви предоставя възможностите да модифицирате, да променяте и да създавате удобства за посетителите на сайта си, така че те да останат впечатлени, доволни и да запазят сигурността на данните си. За да бъдете запознати с тези тенденции, без значение дали предприемате изработка на уеб сайтове, или вече поддържате такива, ние решихме да ви представим всички нововъведения в WordPress 5.1 в последния му достъпен вид. Приятно четене!

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И WORDPRESS 5.1

WordPress 5.1 „Бети” бе официално издаден на 21 февруари 2019 г. и е достъпен за изтегляне. WordPress 5.1 е първата голяма версия след стартирането на блоковия редактор на WordPress (AKA Gutenberg) в WordPress 5.0. И въпреки че въвежда някои подобрения и подобрения за редактора на съдържание, най-големите промени са фокусирани в новите функции за защита на уеб сайта и за получаване на известия за версиите на PHP. В този ще разгледаме всички нови функции, които могат да повлияят на начина, по който използвате WordPress.

В новата версия на WordPress „Бети“ ще забележите една иновативна стъпка нагоре в посока поддържането на вашата PHP версия с цел подсигуряване на актуалност, а оттам и всички гореизброени предимства. Това са новите известия на вашия Dashboard за налична нова PHP версия. Ние винаги препоръчваме използването на най-новите версии на PHP, за да имате по-сигурна защита и да се възползвате от възможностите за персонализиране на уеб сайтовете си. WordPress сега най-накрая се качва на борда с натискането на най-новите версии на PHP с някои нови инструменти и известия за популяризиране на PHP версии и съвместимост. При изработаката на уеб сайтове съвместимостта е от особено голямо значение. Така че ако използвате стари версии на PHP на сървъра си с WordPress 5.1, ще видите нова притурка на таблото, която ви подканва да надстроите PHP версията.

Разбира се, ние се стараем да предоставяме на своите клиенти винаги най-новите версии, с което те да получат възможно най-пълноценното обслужване и да могат да управляват своите уеб сайтове качествено и ефективно. Ако сте решили да предприемате изработка на уеб сайтове, несъмнено ще научите за важността на най-новите версии, за които сме ви разказвали и в предишни наши текстове. Ето защо ние смятаме, че новото PHP съобщение в WordPress 5.1 е стъпка в правилната посока. Освен това WordPress 5.1 „Бети“ ви дава възможността да научите повече за актуализирането на PHP и да получите нужната информация, която ще ви поддържа запознати и информирани. В момента WordPress 5.1 препоръчва PHP 7.3. Ние смятаме, че тази възможност мотивира потребителите да се стараят да поддържат сайта си актуален не само като визия, а и като сигурност, съвместимост и надежност, което е от особена важност за правилното му функциониране.

  Какво е WordPress – ръководство за начинаещи

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ НОВОСИТЕ В WORDPRESS 5.1 ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

Още едно от важните подобрения в последната версия на WordPress са периодичните проверки за съвместимост на версиите на PHP, както и за нови приставки и теми. Освен меката подсказка в таблото за управление на WordPress, WordPress 5.1 добавя и допълнителни проверки за съвместимост с PHP, когато желаете да инсталирате нов плъгин или тема. Това е страхотно особено за хората, които тепърва стартират изработка на уеб сайтове.

В WordPress 5.1, ако се опитате да инсталирате нов плъгин или тема от WordPress.org, където разработчикът е задал минимална версия PHP по-висока от версията на вашия сървър, ще видите съобщение, което ви казва: „Този ​​плъгин не работи с вашата версия на PHP. Научете повече за актуализирането на PHP.” Информацията, която ще получите, е изключително полезна. Възползвайте се от нея!

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И БЕЛИЯТ ЕКРАН ЗА ЗАЩИТА ПРИ WORDPRESS 5.1

За WordPress 5.1 беше планирано да се въведе нова функция, наречена „защита от фатална грешка”. За съжаление тази функция беше изтеглена от версията на WordPress 5.1 в последната минута. Но за това има своята основателна причина.

Механизмът за защита от фатална грешка, обяснен тук, е изваден от версия 5.1, тъй като бе установено, че той носи със себе си няколко недостатъка, достатъчно критични, за да отложи функцията. Планира се тези недостатъци да бъдат отстранени и функцията да стане пълноценна част от WordPress 5.2. С тази защита WordPress ще разпознае, когато настъпи фатална грешка, и ще спре вредата на темата или плъгина в таблото за управление на WordPress, така че все още ще можете да влезете в задния панел на вашия сайт и да решите проблема. За по-малко технологичните потребители това ще бъде чудесна нова функция,

ПОДОБРЕНИЯТА В БЛОКОВИЯ РЕДАКТОР НА WORDPRESS 5.1

След първоначалното пускане на блоковия редактор на Гутенберг в WordPress 5.0, екипът на Гутенберг започна усилена работа, с която подобрява блоковия редактор по доста функционален и ефективен за потребителите начин. Най-големите промени в блоковия редактор в WordPress 5.1 се отнасят до производителността. В сравнение с WordPress 5.0 сами ще забележите, че тук зареждането в редактора се случва значително по-бързо, спестявайки доста време на ползвателите. При изработката на уеб сайтове и при тяхната качествена поддръжка спестяването на време е от голямо значение, тъй като решавайки се на такава стъпка, вие се ангажирате с едно огромно проучване, с усилена работа, с внимание над всеки детайл и със сигурност не бихте искали да си създавате допълнителни усложнения около управлението на съдържанието на новоизградената от вас платформа.

  Какво трябва да знаем за изработката на уеб сайтове? (част четвърта)

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И ПРОМЕНИТЕ ЗА ПРОГРАМИСТИ

Отвъд новите функции, описани по-горе, WordPress 5.1 съдържа и някои нови функции за разработчиците на WordPress. WordPress 5.1 добавя нова таблица на базата данни за съхранение на метаданни, свързани със сайтове. Освен това API на Cron вече има нови функции, за да помогне с връщането на данни. С WordPress 5.1 ще получите и нови филтри за промяна на cron хранилището, както и нови процеси на изграждане на JavaScript. Да, точно така. WordPress 5.1 предлага нова опция за изграждане на JavaScript. С това промените и на по-високо ниво в WordPress 5.1 стават достатъчно пълноценни и вие можете да ги използвате във ваша полза, като на първо място се запознаете с тях облизо. Но преди това е важно да изясним още нещо изключително важно. Независимо дали ви предстои изработка на уеб сайтове, или вече поддържате такива, трябва знаете

КАК ДА АКТУАЛИЗИРАТЕ ДО WORDPRESS 5.1

Тъй като сайтът на всеки клиент е различен, ние винаги препоръчваме да използвате средата за стартиране с едно кликване. Можете да клонирате сайта си на живо за няколко секунди и след това да тествате WordPress 5.1 със съществуващата си тема и приставки, за да проверите за съвместимост. Можете също така да направите ръчно архивиране, преди да актуализирате сайта си на живо, за да поддържате безопасността му. За да актуализирате WordPress на 5.1, просто кликнете върху иконата за актуализации в таблото за управление на WordPress. Натиснете бутона „Актуализиране сега“. Докато сайтът ви се актуализира, той ще бъде в режим на поддръжка. Веднага след като актуализациите Ви бъдат завършени, сайтът ви ще се върне към нормалното си състояние. Ако всичко върви добре с актуализацията, трябва да видите екрана „Какво ново“. И това е! Бързо и лесно.

НАЧАЛНИЯТ ЕКРАН НА WORDPRESS 5.1 ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ

След като кликнете в таблото, ще получите и съобщение за актуализиране на базата данни до най-новата версия. Просто кликнете върху бутона „Актуализиране на базата данни на WordPress“. Процесът отнема съвсем кратко време, така че бързо, лесно и удобно ще можете да надстроите всичко необходимо. Не са ви необходими допълнителни компютърни или информационни умения, за да се справите със задачата за актуализиране на WordPress до версията „Бети“. Всъщност наистина целият процес отнема само няколко минути и със сигурност ще бъде изключително успешен за вас, така че не си позволявайте да пропуснете.

Новите възможности на последната версия на WordPress 5.1 ще ви позволят да поддържате сайта си във върхова форма и да го презентирате на своите клиенти и потребители по най-добрия начин. При изработката на уеб сайтове актуализацията само може да бъде полезна в изключително много отношения. Но независимо дали ви предстои изработка на уеб сайтове, или искате да повдигнете вече съествуващи такива, надградете до WordPress 5.1. А ние ще ви помогнем да сте напълно запознати с всеки аспект от актуализацията.

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И ВЪЗМОЖНИТЕ РИСКОВЕ ПРИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА WORDPRESS 5.1

За нас е изключително удоволствие, че ни се доверявате и че ни позволявате да ви снабдяваме с качествена и достъпна информация, която да използвате при изработката на уеб сайтове и при поддръжката на вече съществуващи такива. За нас е важно клиентите ни да бъдат запознати и информирани, защото това ни дава сигурност, че ще вземат правилни и осведомени решения и всичките им избори работят в тяхна полза. WordPress е най-предпочитаната система за управление на съдържанието. Тя е предпочитана от хора в целия свят. Нейните нови актуализации бързо навлизат в света на интернет и изискват специално внимание да бъде насочено към тях.

  Сравнение между Wordpress, Joomla и Drupal

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ С АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА WORDPRESS

Когато потребителите на системи за управление на съдържанието актуализират основната версия на WordPress, винаги има и такива, които изпитват проблеми, и това се дължи на хилядите различни плъгини и теми, които в момента съществуват съвместно на пазара. Ето няколко начина за отстраняване на често срещани проблеми:

Виждате пред себе си бял екран на смъртта? Това обикновено се решава чрез изтриване на пълния кеш на страницата на вашия WordPress сайт. За нас обаче е важно да ви представим и още начини за справяне с проблема:

• Опитайте се да деактивирате всички ваши плъгини, за да видите дали това решава проблема ви. След това ги активирайте отново един по един, докато не откриете кой плъгин може да се нуждае от актуализация от разработчика.

• Опитайте да преминете към подразбираща се тема на WordPress, например Twenty Nineteen. Ако това коригира проблема ви, може да поискате да се свържете с разработчика на темата.

• Отстраняване на проблеми и диагностициране на проблеми с JavaScript в браузъра.

ИЗРАБОТКАТА НА УЕБ САЙТОВЕ И WORDPRESS 5.1 – ФИНАЛНИ ДУМИ

Въпреки че в най-новата версия няма големи фронтални функции, които да променят по значителен начин изработката на уеб сайтове и тяхното поддържане, WordPress 5.1 добавя някои чудесни функции, които да помогнат за по-дългия живот на сайтове, създадени в платформата WordPress.

Понякога малките промени са много по-значителни, защото те не изменят онова, на което сте свикнали, а качествено го надграждат. Точно това е и идеята на професионалистите, които работят по развиването на системата за управление на качеството WordPress. В годините WordPress се разви изключително много и се обогати на толкова високо ниво, че безкомпромисно надмина всичките си конкуренти. На това, а и на още много предимства на WordPress се дължи нейната популярност по света сред всички хора, които предприемат изработка на уеб сайтове и се доверяват на утвърденото, на онова, което със сигурност си струва. Ето че налице е най-новата версия WordPress 5.1 „Бети“.

Надяваме се, че информацията, която сте получили за нея, да ви е била полезна и да я използвате в изработката на уеб сайтове и при тяхната качествена, ефективна и целесъобразна поддръжка. Следете и другите ни текстове и бъдете винаги информирани за света на интернет и за милионите сайтове, един от които е и вашият. Обърнете му вниманието, което заслужава. Ние сме насреща да ви помогнем!