Вайп Студио с официален Wapuu!

Време за четене: 2 минути

Кой всъщност е Wapuu?

Няма как да сте свързани с WordPress и да не сте виждали поне веднъж чаровния талисман Wapuu. Той се появява през 2009 г. на WordCamp Tokyo, когато създателят на WordPress и Automattic – Matt Mullenweg – търси начини да промотира системата в Япония. Една от идеите е да създаде талисман, което набира все повече популярност сред IT компаниите, а Reddit, Firefox и Android вече имат своите любимци.

Така илюстраторът Kazuko Kaneuchi получава задачата да създаде запомнящ се талисман за WordPress общността. Wapuu се появява официално почти две години по-късно – на WordCamp Fukoka през февруари 2011 г., а името си получава седмица по-късно.

Създателите решават, че правата на Wapuu ще бъдат под GNU лиценза, което ще рече, че се разпростянава свободно и всеки има правото да го надгради, използва, променя и разкрасява. Оригиналните файлове на Wapuu могат да бъдат изтеглени от тук. Именно заради това не минава WordCamp, в който симпатичният талисман да не бъде „облечен“ в традиционни одежди на събитието.

 

Вайп Студио си има своя Wapuu

Представяме Ви и новия Wapuu, който се е хванал за нашето лого. Може да го забележите и скрит в някои инсталации на наши плъгини и админ панели.

 

Имате ли си любим Wapuu?

Всъщност версиите на талисмана са толкова много, че надали ще ви стигне и месец да разгледате всички. Част от тях са поместени на един от сайтовете, посветени на симпатичния талисман.

  Създаване на онлайн магазин в WordPress с WooCommerce (част 1)