Създаване на онлайн магазин в WordPress с WooCommerce (част 1)

Време за четене: 3 минути

Възможностите за използване на интернет пространството днес са безкрайни и вие лесно можете да купувате и дори да предлагате свои услуги и продукти, използвайки личния си сайт. Все повече фирми производители създават свои лични сайтове за предлагане на продуктите си. WordPress е платформата, която ще ви даде максимално удобство в изграждането и управлението на личния ви сайт. Сред големите системи за управление на съдържание WordPress е най-предпочитаната и най-разпространената платформа в цял свят. Това е така, заради лекотата на употребата ѝ, както и множеството възможности за персонализиране на сайта ви с помощта на различни теми и приставки на WordPress. Няма за какво да се тревожите, ако сте решили да изградите голям онлайн магазин с WordPress, защото митовете, че този софтуер поддържа основно блогове са отживелица.

Ако искате да създадете голям онлайн магазин, използвайки WordPress, днес това е напълно възможно и освен това – достъпно и лесно за всеки. Уебсайтовете за онлайн пазаруване позволяват на всички потребители в интернет пространството да виждат продуктите, които предлагате, и да ги купуват. Това е изключително удобство и в днешно време онлайн търговията се развива с огромна скорост. Бизнесът със стоки никога не е бил толкова достъпен, колкото сега. Използването на WordPress ще ви помогне да изградите своя онлайн магазин бързо и удобно. А в този текст ние сме ви предложили няколко стъпки, които да следвате, и които ще ви помогнат да изградите своя онлайн маркет по най-лесния начин. Ето как:

  Как да добавим css в бекенда на Wordpress?

КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ОТВОРИТЕ ОНЛАЙН МАГАЗИН С WORDPRESS?

Първото нещо, което трябва да направите, за да отворите своя онлайн магазин, е да се уверите, че използвате правилната платформа на вашия уебсайт. Има два вида WordPress платформи на разположение – WordPress.com и WordPress.org. Техните прилики и разлики вече сме разглеждали, затова накратко ще споменем, че WordPress.org ви дава повече свобода и достъп до всички функции на софтуера WordPress, които ще са ви необходими, когато изграждате свой онлайн магазин, затова не се колебайте да изберете именно тази версия, която със сигурност ще ви улесни и ще ви помогне да изградите интернет магазина си по най-уникалния и специфичен за вас и предлаганите от вас стоки начин.

За да стартирате онлайн маркет, след като вече използвате собствен хост от WordPress, ще са ви нужни следните неща:

  • Име на домейн, с което ще бъде известен вашият магазин;
  • Уеб хостинг акаунт, където ще се съхраняват файловете на вашия сайт;
  • SSL сертификат, който ще гарантира сигурното приемане на плащанията;
  • WooCommerce – най-добрият безплатен плъгин за електронна търговия на WordPress.

Оттук нататък ви предстои да създадете вашия личен онлайн магазин. Цялата му настройка ще ви отнеме около 40 минути, а ние ще ви преведем през всяка една от стъпките по правилното му настройване. Готови ли сте? Да започваме.

  Качествена защита при изработка на уеб сайтове

НАСТРОЙВАНЕ НА ПЛАТФОРМАТА ВИ ЗА ОНЛАЙН ТЪРГОВИЯ

Както вече казахме, първата стъпка, която трябва да направите, е да закупите име на домейн и уеб хостинг акаунт. При закупуването на уеб хостинг, задължително проверете дали той поддържа WooCommerce, защото това е софтуерът, който ви е нужен за изграждане на онлайн магазин в WordPress. Можете да закупите необходимите ви неща отделно, а също така можете да откриете и оферти, в които те вървят в комплект, така че правилно да разпределите своя бюджет. При всички положения създаването на онлайн магазин с WordPress и приставката WooCommerce ще бъде значително по-евтино за вас,  отколкото да използвате други платформи за управление на съдържание. След като вече сте направили това вложение, вие вече имате свой уеб сайт, който можете да настройвате, инсталирайки WordPress и можете спокойно да добавите приставката WooCommerce.

ИНСТАЛИРАНЕ НА ПЛЪГИНА WOOCOMMERCE

Както при всички приставки на WordPress, добавянето на нов плъгин започва, като потърсите името му в WordPress Dashboars/Pluging/Add new. WooCommerce ще бъде вашият първи резултат от търсенето и всичко, което трябва да направите, е да кликнете на бутона „Instal now“. След няколко секунди името на бутона ще се промени на „Activate“ и вие отново трябва да го натиснете, за да активирате плъгина. Тук WordPress ще ви предложи своя съветник за стартиране, който ще ви помага през всички стъпки по настройването на избрания от вас плъгин. Вашата простичка задача е да натиснете бутона „Let’s Go“ и да започнете да изграждате вашия магазин с WooCommerce.

  Изборът скъп "евтин" хостинг при изработка на уеб сайт

С WooCommerce в няколко съвсем лесни стъпки ще можете да изградите всяка част на вашия онлайн магазин. Разберете подробно в следващия материал.

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.