WooCommerce за изработката на уеб сайтове онлайн магазини

Време за четене: 3 минути

Поредната силна страна на WordPress

Електронната търговия е едно от най-предпочитаните средства за формиране на своеобразен пазар в днешно време. Все повече хора изграждат онлайн магазини, където да предлагат своите продукти и услуги. Търговията в интернет има своите множество предимства, които ѝ дават предимството да се развива непрекъснато. От една страна, тя спестява време и усилия на клиентите, дава възможност за по-качествено разпространение на продукти или услуги извън рамките на съответния бутик, град или дори държава. От друга страна, онлайн магазините са по-лесни за поддръжка и работят по-ефективно в полза на техните създатели. Разбира се изработката на уеб сайтове, които да функционират като онлайн магазини има своите специфични моменти, на които следва да се обърне специално внимание. Когато предприемате изработка на уеб сайтове, в които желаете да представяте свои продукти, трябва да се фокусирате върху някои основни точки, които отличават онлайн търговията от пазара в реални условия. За това обаче ще поговорим в някои от следващите ни текстове. Сега искаме да продължим започнатото в тази поредица. В конкретния случай това означава да проследим статистически защо WordPress е най-популярната система за управление на съдържание.  

Разбира се, говорим за WooCommerce, който позволява на потребителите да изградят качествено и ефективно своя онлайн магазин, като на първо място това се случва лесно, бързо и не изисква особени познания в областта на технологиите и IT сектора. Несъмнено WooCommerce е едно иновативно и широко разпространено решение, с което онлайн търговията се превръща в изключително добра инвестиция и за търговците, и за техните клиенти. Статистически погледнато, WooCommerce е най-популярния пазарен туул, като неговият пазарен дял в момент е 22%. Доминацията на WordPress спрямо останалите системи за управление на съдържание безпрецедентно отвежда своите потребители и към WooCommerce, което обяснява високия му пазарен дял.  

WooCommerce е най-популярния пазарен туул, като неговият пазарен дял в момент е 22%

Като сравнение между WooCommerce и неговите конкуренти можем да приведем Shopify. В пазарно отношение Shopify е най-силният конкурент на WooCommerce, като дори води в някои отношения. За да бъдете запознати по-конкретно с тях, ние сме извели няколко статистики, които ще ви позволят да сравните качествено и ефективно как се движат предпочитанията на потребителите, предприемащи изработка на уеб сайтове, които да функционрат като онлайн магазини от по-големи в по-малки групи. Тези статистики таблично изглеждат по следния начин:  

 WooCommerce Shopify
Цялото интернет пространство 7% 18% 
Топ милион сайтове 22% 18% 
Топ 100000 сайта 13% 21% 
Топ 10000 сайта 6% 22% 

 

Когато погледнете само Топ 100k или Топ 10k най-популярните уебсайтове в интернет, Shopify всъщност е пазарен лидер. Но си струва да се отбележиче само 51,271 уеб сайта в този Toп 100k поддържат известна платформа за електронна търговиятака че размерът на извадката не е много голям. От тези статистики всъщност можем да заключим, че WooCommerce все пак има по-висок пазарен дял от Shopify и е предпочитана платформа за изработка на уеб сайтове, функциониращи като интернет маркети. 

Друг конкурент на WooCommerce се явява Easy Digital Downloads. Според статистиките на BuiltWith обаче той осигурява възможността за онлайн търговия в интернет страници на само 0.2% от Топ милион най-популярни сайтове.  

В общо заключение на изложените до момента данни, можем да заключим, че WordPress и неговите възможности за изработка на уеб сайтове и поддръжка както на малки, така и на големи страници и магазини е безпрецедентна. Макар че не бива да се подценява растежът на хостваните сайтове от SquarespaceWix и Shopify, най-популярният начин за изработка на уеб сайтове остава с името WordPressWooCommerce, от своя страна, като най-известния в света начин за изграждане на онлайн магазин продължава да повишава своя пазарен дял и качествено да представя WordPress. Независимо дали популярността им се дължи на ценовото разпределение, на възможностите за избор на туулове и теми за управление на съдържанието, на лесните и достъпни методи за неговата качествена и ефективна поддръжка, понякога трябва да отбележим, че статистиките говорят сами за себе си. Ето защо в тази поредица от текстове ние от Vipe Studio решихме да ви запознаем именно със статистическите данни. Ние смятаме, че масовизацията на WordPress сред платформите за изработка на уеб сайтове в никакъв случай не води до нейната дефункционализация, а точно обратното. Тя непрекъснато се развива и надгражда, за да удовлетворява нуждите и потребностите на своите все повече и повече потребители.  

  8 неща, които да знаем за WordPress (част 1)

Затова, ако ви предстои изработка на уеб сайтове, заложете на доказаното качество на WordPress. А ние можем да ви съдействаме да стартирате сайта си веднага!